Újabb mininyaralás

Hazaértünk az újabb pár napos kikapcsolódásról s ha lehet ez még jobban sikerült mint az első. Már most visszamennék, pedig alig értünk még haza :) Képes beszámoló következik :)
Forrás: saját

Nem akarok nagyon arcos lenni, de szerencsére elég jó érzékem van ahhoz, hogy ár-érték arányban mindig megtaláljam a megfelelő szállást magunknak, akár külföldön járunk, akár belföldön. Valahogy nem vagyok egy nagy hotelbe járó, képtelen vagyok megérteni az előnyeit :D (Barcelonában pl. itt szálltunk meg, Prágában itt, Amsterdamban pedig itt )

Az első mininyaralás után már elkezdtük átbeszélni, hogy jó lenne kicsit elmenni a Balatonhoz is. S hiába próbáltam mindenhol szállás után nézni 2 felnőtt+1 gyerek kombóval, csak hoteleket hozott ki. Aztán szóbajött egy nagyobb társaság, s egyből hozott  fel olyan apartmant, ami tökéletesnek bizonyult. Csatlakozott még hozzánk a nővérem, s így vasárnap délelőtt nekivágtunk a több mint két és fél órás útnak. Helyspórolás miatt esernyőre csukható babakocsit vittünk magunkkal, így egész jól elfértünk végre. Szállásunk egészen jóra sikerült, s mivel csak 2-től lehetett elfoglalni, ezért útközben megálltunk egy kisebb szünetre Balatonfüreden. Mivel sokan ajánlották ettünk a Bergmann cukiban egy sütit, illetve bevásároltunk a város szélén lévő Tescoban.
Forrás: saját
Másnap a Tihanyi Apátság volt terítéken, illetve a babucival is új mérföldkövet hagyhattunk magunk mögött. Délután 5-re foglaltunk asztalt a Karolina Fűszerkert étterembe, s azt kell hogy mondjam, Beni nagyon jól vizsgázott. Volt neki külön bébiszék, amíg nem hozták a vacsinkat, sétálgattunk vele "felfedeztünk", aztán hagyott minket vacsizni, neki is lecsúszott 1-2 falat, főleg a túrógombócból. Kicsit ennek a pár napnak adott is egy gasztrotúra-feelinget is. Az első éjszaka Beni nagyon rosszul tűrte az új helyet, sírva kelt, alig lehetett megnyugtatni, csak sírt és sírt, utána ébren volt két órát...utólag jöttünk rá, hogy a sötét miatt, így a következő két éjszaka már ügyeltünk erre s át is aludta az éjszakákat. (Legnagyobb döbbenetemre).

Forrás: saját
Kedden pedig megmutattuk a gyermeknek a Balatont. Vettünk neki hiperszuper BabyFloatot...De minek??? :D 24 fokos volt a víz, ami nekünk felnőtteknek nagyon kellemes, a gyerek majdnem sikítófrászt kapott. Főleg mikor az úszógumiba akartuk beletenni. Úgyhogy remélem még jövőre jó lesz neki, s akkor többet tudjuk már használni. Viszont az előző nyaraláshoz képest olyan rutintalanul indultam el, hogy se úszópelust nem pakoltam neki (ami a Balaton partján jutott eszembe) se konnektorvédőt (ez már a kipakolásnál feltűnt).

Forrás: saját
 Összességében tudtunk pihenni is, kicsit szórakozni (az esti társas partik nagyon jók voltak) megnéztük a Balatont is, s ettünk fergeteg jókat. Jövőre pedig remélem Sz. már be meri vállalni majd akár a hosszabb kirándulásokat, akár a külföldi nyaralást :)

Ti ismertek itthon jó bababarát helyeket? Illetve mit preferáltok inkább? Apartman vagy Hotel? (ha utóbbi akkor valaki avasson már be, miért? :))

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése